Ontdek top-horeca
in jouw buurt

Trendy restaurants Meer

La Ghironda

Bij La Ghironda ontdek je de smakelijke Italiaanse keuken in een trendy jasje. Chef Umberto Pecorelli runt het restaurant samen met zijn echtgenote Cindy. Je dineert er in een klassiek kader met barokke elementen. Chef Umberto maakt elk product op de kaart vers in de eigen keuken. De creatieve aanpak van het keukenteam verrast je bij elk bezoek.

B23 Bistro

Bistro B23 is een restaurant met de sfeer van een bistro met restaurant waardige gerechten. U kan hier terecht voor een snelle lunch/diner of uitgebreide lunch/diner. Er is een 3 gangen menu vanaf €39, 5 gangen Chef menu of a la carte gerechten zoals dry aged entrecote van zeer goede kwaliteit. Ook is er een uitgebreide wijn kaart

La Rosa Restaurant

De keuken van chef Wannes Sabbe is gebaseerd op de Vlaamse klassiekers die hij met oog voor detail en smaak op een eigentijdse manier invult met seizoensgebonden producten, waarbij hij de knipoog naar exotische keukens niet schuwt. Er is elke dag een vegetarisch menu voorzien en er staat altijd wel een vegetarisch gerecht op de vaste kaart.

Vivo

VIVO is de tweede zaak van La Ghironda-uitbater Umberto Pecorelli en zijn vrouw Cindy Vancluysen. Net als in het restaurant in Meerhout staan verse en artisanale producten er centraal. Je kan bij VIVO terecht voor zelfgemaakte pasta in alle vormen en maten, diverse soorten olijfolie van eerste persing, limoncello van eigen makelijk of verse truffel.

Butcher's Dining

Butcher’s Dining de creatieve vertaling van slagerij Butcher’s Store Hove en Antwerpen naar de gastronomie toe. Wat voor topslager Luc De Laet aanvankelijk een brasserie met eenvoudige gerechten, recht uit de beenhouwerij, moest worden, groeide al snel uit tot een klassebistro waarin kwaliteitsvlees de boventoon voert. Als specialisatie biedt Butcher’s Dining een uitgebreide kaart van gerijpte entrecotes van internationale runderrassen.

Ansoler

Restaurant Ansoler is ontstaan uit de gezamenlijke droom van Jaume Soler en Anne-Sophie Breysem. Jaume brengt zijn Spaanse roots samen met de Belgische roots van Anne-Sophie. Samen brengen ze een gastronomische keuken met vaak een humoristische knipoog en eigen interpretaties van klassiekers.

Bistro Philippe

Beste gast De keuken van Philippe wordt getypeerd door smaak en verfijning met toetsen van de klassieke Franse keuken met invloeden uit het zuiden en verre oosten. Combineer dit met een uitgelezen aanbod van wijnen en je weet dat je goed zit. Bistro Philippe bevindt zich in het landelijke Alken. Een ideale uitvalsbasis voor wie de streek van de bloesems wil ontdekken. Je vindt er eindeloos lange wandel- en fietstochten afgewisseld met bruisende stadskernen zoals Hasselt en Sint-Truiden. Welkom, bij ons, aan tafel.

Royal Clubhouse

Roayl TC park Brasschaat Clubhouse Brasserie Heerlijke gerechten en versnaperingen in een sfeervolle omgeving in park met terras.

Blanco

The catch of the day of eerder fan van taco's? Bij Restaurant Blanco in Knokke is het eten puur en het interieur highly Instagrammable! Reserveer nu.

Foodgarage Hoase

Foodgarage Hoase is een foodconcept in garagestijl van slagerij De Kapblok (verkozen tot beste slagerij 2015-2016-2017-2018 erkend door het ministerie van KMO). Het gevolg van jaren streven naar pure smaken op een ambachtelijke manier met een vleugje eigenzinnigheid en rock 'n roll. De garage werd omgebouwd tot een foodbelevingscenter : slagerij/traiteur (de kapblok) groenten/fruit (de snijplank) bakkerij (Au Flan Breton) snackbar BARrechoc, eetcafé en evenementen-locatie VOITUUR.

Cremerie Germaine

Heerlijke Italiaanse gelato spreekt tot de verbeelding. Het is de smaak van een warme zomervakantie, de zoete herinnering aan de kindertijd, of een zorgeloze middag genietend van het leven. Dit zijn momenten die je aanmoedigen om een hap van dit pure geluk te nemen en te delen met iedereen die je ontmoet.

Selsation

Mijn vrouw en ik hebben een gezellig huiskamerrestaurantje doen uitgroeien tot een nieuw volwaardig gastronomisch restaurant. Wij ontvangen u met open armen, en begeleiden u graag doorheen onze culinaire wereld. Als kok ben ik zeer gepassioneerd door de Oosters smaken en in het bijzonder de Japanse. Wat u van ons mag verwachten…een reis doorheen Frankrijk met als eindhalte Japan. Tussendoor zullen wij nu en dan ook eens halt houden bij het midden-Oosten, om zo te eindigen in het verre Oosten. Ik zal u als chef verrassen met combinaties uit deze “TOP” gastronomische landen! Bij ons bent u gast, geen klant…!

't Werftje

Welkom bij het oudste etablissement van Zeebrugge. Herlinde, Mike, Eli en hun team staan voor je klaar om de heerlijkste creaties uit de Noordzee te serveren. Sinds 1905 was het pand onveranderd gebleven, maar in 2015 kozen we voor een grondige renovatie en zo meer comfort te kunnen bieden aan onze klanten zonder de charme van onze zaak te raken.

Ona by 't Werftje

Zin in lekkere tapas die je gezellig kan delen onder vrienden of familie? Dan ben je bij ONA by ’t Werftje op het juiste adres. Op onze kaart vind je diverse lekkernijen en coctails. Kom langs en ontdek onze sublieme gerechten en geniet van een magnifiek uitzicht op de Zeebrugse haven tijdens je lunch of diner.

Pure Sentiment

Iedereen die stijlvol wil genieten van een lekker hapje en drankje heten wij van harte welkom bij Pure Sentiment, uw wijn- en tapasbar in Sint-Niklaas. U zal meteen merken waarom wij op korte tijd een mooie reputatie hebben opgebouwd.

Bistro Maginique

Geniet van lekkere huis gemaakte gerechten en cocktails in een sfeervolle bistro. Onze bistro is gelegen op de hoogste plaats van Heist-op-den-Berg met een prachtig uitzicht. We hebben ook een zeer ruim terras met in de winter een houtkachel die een lekkere warmte verspreid.

Resto Rootz

Een trendy setting, smaakvolle gerechtjes en een vlotte bediening. Rootz in Tremelo heeft het allemaal! Deze jonge zaak opende haar deuren in 2019 en is de perfecte plek voor een culinair avondje uit. Start je bezoek met een hapje en drankje in de lounge. De uitgebreide kaart biedt heerlijke surf en turf gerechtjes, suggesties, sharing dishes en geliefde klassiekers.

Pinot Wine & Food

PINOT KNOKKE Caves Vins Vivants & Table de bonne humeur! natuurlijke wineshop met een twist... Bij Pinot worden we gedreven door een passie voor natuurlijke wijnen en lekkere verse producten, waar je ter plaatse van kan genieten of simpelweg Take-away kan meenemen. We hebben een duidelijke visie en focus op smaak en kwaliteit. We combineren en delen een scala aan pure producten: goede wijn en spijs voor de ziel. Natural Wines & Passionate Food!

De gezelligste terrassen Meer

Restaurant Lef

Hier kan u terecht voor een fantastische keuken op basis van Belgische gerechten, aangevuld met verse vegetarische schotels en seizoensgebonden suggesties. Dit alles wordt u geserveerd in de streek van het prachtige natuurgebied rond Destelbergen, temidden van tal van fiets- en wandelroutes. Zo is LEF de ideale plek om opnieuw op krachten te komen na een stevige wandeling of fietstocht.

Au Bistro

Een van de meest geliefde visrestaurants aan de kust, mooi gelegen aan de vernieuwde kaai van Nieuwpoort en op wandelafstand van zowel de Vismijn als het centrum. Zo dicht aan de bron mag je verschillende klassieke gerechten verwachten met dagverse vis, kreeft, zeevruchtenschotels en een eigen noordzeeversie van de bouillabaisse. Verwacht niet te veel tierelantijntjes, maar een natuurlijke keuken.

Altermezzo

Bij restaurant Altermezzo in Tongeren vond chef Jo Grootaers zijn eigen verfijnde culinaire identiteit. De laatste jaren is het hard gegaan. In 2017 werd Grootaers door zowel Gault&Millau als door Michelin uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar en haalde Altermezzo ook z’n eerste ster binnen.

Le Nord

Met het restaurant, de B&B en de bar biedt Bistro Le Nord in Roeselare een totaalconcept aan, kort en krachtig samengevat in de slogan cook – eat – love – sleep. De chef kookt in de Frans-Belgische traditie, met een moderne toets en zoveel mogelijk lokale producten – veel van de gebruikte kruiden komen trouwens uit eigen tuin.

La Terrasse du Zoute

Je bent pas écht in Knokke geweest wanneer je een bezoek hebt gebracht aan La Terrasse Du Zoute. Excellentie is de norm bij La Terrasse Du Zoute, zowel in het interieur als op je bord. Lokale producten van hoogstaande kwaliteit worden omgetoverd tot parels van gerechten waarin Thaise, Indiase en Italiaans toetsen terug te vinden zijn.

La Muse

In dit knap ingerichte toprestaurant word je warm ontvangen door ondernemerskoppel Kimberly Sabbe en Nikolaï Bruynsteen en hun team. Chef Nikolaï Bruynsteen schotelt je met veel enthousiasme zijn pure en eerlijke keuken voor. Hij houdt van pure smaken en verse producten en laat zich leiden door het seizoensaanbod.

HEY YOU
Benieuwd naar meer Club Ambiance?

De beste overnachtingen Meer

Trust Hotel

Welkom in Trust Hotel, uw thuishaven Linkeroever. Trust Hotel biedt luxueuze kamers en studio’s met gratis Wifi, parking en ontbijt. Het hotel bevindt zich in Verrebroek, Beveren, het hartje van Linkeroever. Het splinternieuwe Trust Hotel is het ideale zakenhotel voor reizigers die op zoek zijn naar comfort, rust en kwaliteit. Welkom in Trust hotel! Genieten – Slapen.

Hotel Heritage

Luxe 5-sterren boetiekhotel in hartje Brugge dat beschikt over een gastronomisch restaurant "Le Mystique" en een spa "Le Moment" met relaxerende behandelingen, sauna, stoombad en fitness. Zeer centraal gelegen op wandelafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden. Lid van Relais & Chateaux en toonaangevend 5-sterrenhotel in Brugge met uitstekende persoonlijke gastenservice. Eigenaren Johan & Isabelle ontvangen u graag persoonlijk in hun 19e-eeuws neoclassicistisch paleis.

De Koolputten

Bij De Koolputten kan je een gastronomisch menu proeven, een stijlvol evenement organiseren, kunst bewonderen en luxueus overnachten in het Waasland.

Hotel & Restaurant FranQ

Boutique Hotel FranQ en het inpandig 1-ster Michelin Restaurant bevindt zich in het hartje van Antwerpen, gelegen op een steenworp van de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal en de altijd gezellige Groenplaats. Daardoor is FranQ de perfecte locatie voor gasten die de stad willen verkennen of na een hectische dag helemaal tot rust willen komen en zichzelf willen laten verwennen.

Boutique Hotel Ter Zand

Uitwaaien en ontspannen aan de veelzijdige Zeeuwse kust Met natuurgebied de Zeepe Duinen en het ruime zandstrand van Westerschouwen op loopafstand van uw luxe kamer of Garden Suite (met zithoek en privé lounge-terras) is het goed toeven in ons nieuwe boutique-hotel aan de kust. Fietsen huren, het strand op, zeehonden spotten, zeilen op de Grevelingen of dichtbij shoppen in Burgh-Haamstede? Hier kan het, omringd door het Zeeuwse duinlandschap.

Alix - Table & Jardin d'Amis

Bij Alix ben je thuis. Schuif je voeten onder tafel in ons restaurant, vier feest in de sprookjesachtige tuin of blijf slapen in onze B&B in hartje Gent. Er is lunch, diner en brunch, er is het terras, en overal het gevoel dat je een geheime plek hebt ontdekt middenin de stad.

Brasserie Kroost

CLASSIC FOOD & DRINKS FOR EVERY MEET & GREET

Villa Tilia

Hotel Villa Tilia in het charmante dorpje Retie is een stijlvol en mooi ingericht herenhuis in Art-nouveau In de bistro kan iedereen genieten van drankjes, lunch of dinner. Zuid gericht tuinterras! Een echte aanrader!

Groot Warnsbron

Een prachtig Hotel temidden van 750 ha Rijksmonumentaal landgoed met 40 unieke kamers, een fantastisch Restaurant, een brasserie en een mooie cocktailbar.

De Kristalijn

Uniek restaurant in Genk met bijzondere ligging en architectuur.

Aurum

Reserveer nu Restaurant Aurum by Gary Kirchens, gastronomie met een rijke geschiedenis.

Van der Valk Gent

Het gloednieuwe Van der Valk Hotel Gent is geopend sinds 1 april 2021! Het hotel beschikt over 262 kamers, 3 restaurants, fitness en wellness faciliteiten, 12 vergaderzalen en een skybar!

Botanic Sanctuary Antwerp

Antwerp. A city of diversity. Known worldwide for its diamond district. Capital of avant-garde fashion. Rich in deep-rooted cultural and historical institutions. Crowned by a remarkable landmark property: A Leading Hotels of the World. A cosmopolitan and social spotlight.

Bistro 160

Rond 1800 strekte een massieve strook duinen zich uit tussen het Hazegras en het vissersdorpje Heist. Het gebied werd destijds verhuurd aan de ontvanger van domeinen die het als jachtgebied gebruikte. Onder Nederlandse jurisdictie werd een deel van het gebied (172 ha) verkocht aan baron de Croeser. Het gebied bij Heist (116 ha) werd gekocht door Franciscus Frankin
Gegrilde tomaten met druiven, burrata & pesto

Gegrilde tomaten met druiven, burrata & pesto
Elke maand zetten we een ambassadeur van Culinaire Ambiance ...

Schotse eieren

Schotse eieren
Het doet ons genoegen je te kunnen mededelen dat ...

Risotto van parelgort

Risotto van parelgort
Samen zijn en samen genieten is zeker tijdens de ...

Aziatische rollade van bavette

Aziatische rollade van bavette
Samen zijn en samen genieten is zeker tijdens de ...

Kastanjeseitan met pruim-barbecuesaus

Kastanjeseitan met pruim-barbecuesaus
We’re Smart® World, de onbetwistbare referentie in de culinaire ...

Aardpeerbouillon

Aardpeerbouillon
We’re Smart® World, de onbetwistbare referentie in de culinaire ...

Tartaar van coquille

Tartaar van coquille
Tijdens de feestdagen scoor je altijd met hapjes. Dit ...

Lazy Red Cheeks

Lazy Red Cheeks
Tijdens de feestdagen scoor je altijd met hapjes. Dit ...

Gebrande tartaar van zeeduivel met gemarineerde radijs, gazpacho van komkommer en snijbonen & hangop van geitenyoghurt

Gebrande tartaar van zeeduivel met gemarineerde radijs, gazpacho van komkommer en snijbonen & hangop van geitenyoghurt
NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheidsgevoel, passie en liefde voor koken ...

Fine dining Meer

Bistro Jett

JETT staat voor Just Enjoying Time Together. Daar hoeft verder niet al te veel uitleg bij: gezellig tijd maken voor elkaar in een ongedwongen sfeer – daar zou het in de gastronomie toch altijd om moeten draaien, niet? Chef Dries staat voor een vernieuwende keuken met nieuwe smaken, met steeds een knipoog naar de klassieke keuken.

La Muse

In dit knap ingerichte toprestaurant word je warm ontvangen door ondernemerskoppel Kimberly Sabbe en Nikolaï Bruynsteen en hun team. Chef Nikolaï Bruynsteen schotelt je met veel enthousiasme zijn pure en eerlijke keuken voor. Hij houdt van pure smaken en verse producten en laat zich leiden door het seizoensaanbod.

B23 Bistro

Bistro B23 is een restaurant met de sfeer van een bistro met restaurant waardige gerechten. U kan hier terecht voor een snelle lunch/diner of uitgebreide lunch/diner. Er is een 3 gangen menu vanaf €39, 5 gangen Chef menu of a la carte gerechten zoals dry aged entrecote van zeer goede kwaliteit. Ook is er een uitgebreide wijn kaart

DeLy's

Een licht interieur, vriendelijke en professionele bediening maar vooral vis- en vleesgerechten om U tegen te zeggen. In het hartje van Knokke-Heist vind je DeLy’s terug. Met chef Thierry en zijn echtgenote Véronique als trotse eigenaars van deze culinaire zeeparel. DeLy’s is een zaak waar kwaliteitsvol eten aan de prachtige Belgische kust vooropstaat.

Hofke van Bazel

Een eerder klassieke seizoensgebonden keuken, met zuiderse gezelligheid en romantische intimiteit in een prachtig gerenoveerd herenhuis. Opmerkelijk is de wijnkelder: niet alleen vanwege het mooie assortiment en de sfeer die er heerst, maar ook doordat je op bepaalde plaatsen van in het restaurant door de glazen vloer een prachtig zicht hebt op die exquise voorraad topwijnen.

La Table De Mus

La Table de Mus, in deze charmante zaak aan het Oud Korenhuis in het hart van onze hoofdstad, kom je om verrast te worden door de smaakvolle menu's. Een ware ontdekking doorheen de moderne keuken van Mustafa. Langoustines, kaviaar, truffel. Ze zijn allen schering en inslag in de creaties van Mus, aan luxe dus geen gebrek.

Escabèche

Kim Verhasselt en zijn vrouw Lisbeth Morbee zijn Knokkenaars in hart en nieren. De nadruk ligt hier op seizoensgebonden producten, pure smaken en wereldlijke invloeden. Een combinatie van jarenlange ervaring en hedendaagse creativiteit is wat de gerechten zo uniek maakt. De keuken is toegankelijk voor iedereen, maar zal je ook weten te verrassen.

Ansoler

Restaurant Ansoler is ontstaan uit de gezamenlijke droom van Jaume Soler en Anne-Sophie Breysem. Jaume brengt zijn Spaanse roots samen met de Belgische roots van Anne-Sophie. Samen brengen ze een gastronomische keuken met vaak een humoristische knipoog en eigen interpretaties van klassiekers.

Restaurant Da Costa

Bij restaurant da Costa zit je de hele avond op het puntje van je stoel. Chef en eigenaar David da Costa gaat voor niets minder dan een culinaire wow-ervaring. Restaurant da Costa is genoemd naar zijn chef en eigenaar: David da Costa. Deze Nederlander met Indonesische roots begon op achttienjarige leeftijd noodgedwongen te koken. Zo ontdekte hij gaandeweg zijn passie. Gedreven door een honger naar méér, ging David aan de slag bij De Lindehof** , Pure-C** en VANE. In restaurant da Costa zijn er geen regels en al zeker geen hokjes. Kom langs om deze keukenrebel zelf te leren kennen.

Bistro Philippe

Beste gast De keuken van Philippe wordt getypeerd door smaak en verfijning met toetsen van de klassieke Franse keuken met invloeden uit het zuiden en verre oosten. Combineer dit met een uitgelezen aanbod van wijnen en je weet dat je goed zit. Bistro Philippe bevindt zich in het landelijke Alken. Een ideale uitvalsbasis voor wie de streek van de bloesems wil ontdekken. Je vindt er eindeloos lange wandel- en fietstochten afgewisseld met bruisende stadskernen zoals Hasselt en Sint-Truiden. Welkom, bij ons, aan tafel.

't Pure Genot

In ons culinair restaurant, met zicht op de open keuken, zal Chef An U naar hartelust verwennen. Graag verwennen Emilia en het team u in een rustige sfeer met een door ons uitgekozen menu of met onze kaartgerechten. Dit met dagverse producten en streekgerechten.

De Koolputten

Bij De Koolputten kan je een gastronomisch menu proeven, een stijlvol evenement organiseren, kunst bewonderen en luxueus overnachten in het Waasland.

De warmste bakkers Meer

Patisserie Emmanuel Verboven

De liefde voor het ambacht uit zich in een ruim, tot in de puntjes verzorgd, assortiment van patisserie, taarten, broden en koeken. Je vindt er zelfs aperitiefhapjes en desserts. Je vindt er artisanale producten in een authentieke winkelinrichting. Alleen al daarom is een bezoekje de moeite waard. Al zijn uiteraard vooral de mooie gebakjes de sterren van de winkel.

Bakkerij Bossuyt

Banketbakkerij Bossuyt staat pas echt bekend voor haar op maat gemaakte taarten: bruidstaarten, 3D-taarten of stapeltaarten, geen vraag is te gek. Met liefde voor het ambacht maken ze van elke taart een echt kunstwerk. Van brood tot roomijs en pralines, alles wordt bereid in eigen huis.

Bakkerij Arto

Dagelijks staat Arto voor kwaliteit in combinatie met originaliteit. Het gebruik van zuivere producten is daarbij het uitgangspunt. Bakkerij Arto is gekend voor een aantrekkelijke variëteit dagverse broden, traditioneel Frans stokbrood (met een bereidingsproces van maar liefst twaalf uur), boterkoeken en moderne, uitdagende taarten. Bovendien kan je er ook terecht voor zelfgemaakt roomijs en chocolade.

Bakkerij Blanchaert

Klanten komen in het weekend van heinde en verre voor de super vloerpistolets. Om het wachten te vermijden kun je als klant online bestellen en betalen. Roomijs, peperkoek en huisgemaakte boterspeculaas zijn de echte toppers van de zaak. Hendrik bakt naast de alom gekende klassiekers tevens eigen broodsoorten.

DelReY

Al meer dan 60 jaar is DelReY een paradijs voor de ware chocoladeliefhebber! Het team bestaat uit de allerbeste chocolatiers-patissiers. Elke dag worden in het eigen atelier overheerlijke ambachtelijke pralines, koekjes, patisserie, macarons en ijstaarten gecreëerd. DelReY is een totaalconcept, met drie belangrijke pijlers: topkwaliteit en streven naar het perfecte product, een herkenbare huisstijl en vriendelijk en deskundig personeel.

Bakkerij Berts

Met in de week dertien en in het weekend zelfs zestien broodsoorten, plus daar nog eens een tijdelijk wisselend pop-up brood bij, zet Bert maximaal in op verscheidenheid. Hij werkt met verse, originele producten die vaak streekgebonden zijn of afkomstig van fair-trade, zoals de originechocolade die hij gebruikt voor zijn chocoladetaarten.

Fijnbakkerij Leterme

Al enkele jaren wordt Fijnbakkerij Leterme door Gault&Millau naar voor geschoven als een van de beste patisserieën van het land. Terecht. Naast een bovengemiddeld aanbod aan brood vind je hier ook een ruime keuze aan verfijnde patisserie. Frederik gaat voortdurend op zoek naar nieuwe smaakcombinaties.

Krilien Brood & Banket

Kristof en Jolien Seys kochten in 2011 een kleine bakkerij over om die uit te breiden tot een mooie, bloeiende zaak. Waar aanvankelijk enkel brood werd verkocht breidde het bakkersduo het assortiment al snel uit met verrukkelijke patisserie. Kristof is nog een echte ambachtelijke bakker, die nagenoeg alles zelf maakt.

Bakkerij en koffiebar Goossens

Bakkerij Goossens Wim te Zottegem Waar kan je beter een authentiek koffiehuis in Parijse sfeer openen dan in een historisch pand? Door mooie klassieke materialen te gebruiken en die te koppelen aan moderne technieken. Dat is wat Wim Goossens verkoos voor de uitstraling van de vernieuwde patisserie/bakkerij. Binnen verwelkomt het vele lekkers je in een uitnodigende gekoelde toonbank en rekken. Sfeervol genieten van een streekgebonden gebak in een prachtig decor daar zeg je toch JA tegen? Kom zeker eens langs bij deze bijzonder geslaagde winkel. De bakker grijpt terug naar de ambachtelijke tradities van brood bakken. Zo legt hij een focus op zuurdesembroden.

Patisserie DeMaré

Wieland Baert en z’n vrouw An Baute namen in 1992 de bekende Knokse patisserie over van Wilfried De Maré en behielden de naam omdat die generatieslang synoniem stond voor kwaliteit. In de daaropvolgende jaren wist het dynamische echtpaar die reputatie hoog te houden en werd de winkel uitgebreid met een gezellige lunchroom/tearoom met terras.

Patisserie Charlotte

Hier kom je niet voor het bombastische gebak met een overdaad aan boter, room en suiker. Charlotte creëert gebak met lichte texturen vol speelse smaken. Hierin speelt fruit een erg belangrijke rol, de natuurlijke aroma’s brengen leven in het smaakpalet. Variatie en op seizoensgebonden manier werken zijn sleutelconcepten, het assortiment wisselt steeds.

Philip's Biscuits

Treed binnen bij Philip's Biscuits en geniet van de zoete geuren en het gevarieerd aanbod van lekkernijen. Droom weg en geniet van onze prachtige étalages. Philip's Biscuits is één van de weinige ateliers die hun koekjes nog op traditionele wijze bakken. Elke hap moet puur plezier bieden en proeven is daarbij een 'must'! https://www.philipsbiscuits.online/

Sofie Sucrée

Sofie Sucrée is een totaalconcept: je komt binnen en je voelt je meteen thuis. Het aroma van geroosterde koffiebonen en de zoete geur van chocolade zweeft er in de lucht. Door de gouden en koperen tinten voelt het alsof je middenin een pralinedoosje zit. Het belangrijkste voor Sofie is dat de klanten met een ontspannen gevoel terug naar buiten gaan.

The Bakery

Of je nu komt voor een gewoon wit brood, een bierbrood of een steengemalen brood: ze worden allemaal bereid met pure, natuurlijke ingrediënten en natuurlijk gist. Het zou Van Hooricks specialiteit worden in een overigens mooi en uitgebreid broodassortiment, met naast eerder traditionele broden (klassiek wit, bruin en meergranen) ook opmerkelijke creaties.

Moeder Babelutte Café

Op een goede dag besloot Rosalie om eens iets te maken wat zij lang geleden van haar moeder had geleerd: boterbabbelaars! De snoepjes verpakte zij in simpele boterpapiertjes en verkocht ze aan rijke Engelse en Franse kindertjes. De kindjes gaven Rosalie een bijnaam: ‘Mère Babelutte’ ofwel Moeder Babelutte. Het woord ‘Babelutte’ is de verfransing van het woord ‘babbelaars’.

Chaudpain

Verliefd geworden tussen de broden, nu hun eigen bakkerij geopend. Liefde voor het brood.

Ambachtelijke Speculaasbakkerij Vanvuchelen

Ambachtelijke Speculaasbakkerij Vanvuchelen is een jong dynamisch bedrijf geleid door Erika Vanvuchelen en levert ambachtelijke speculaas van topkwaliteit met als specialiteit: ''De Grazense speculaas''! Bovendien is Ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen ook Belgisch pionier in het personaliseren van speculaas.

De Broodsmid

Stefan Vandaele bakt broden en lekkernijen op de traditionele manier. Enkel natuurlijke ingrediënten worden verwerkt in zijn bakkerij.

Slagerijen in de buurt Meer

Slagerij Saerens

Andy Saerens is de vierde generatie van een familie slagers. Sinds 2016 werkt het team in een nieuw atelier met alle laatste snufjes. Zo goed als alles wat hier te koop is, wordt van A tot Z in eigen huis bereid. Slagerij Saerens staat vooral bekend om de kwaliteit van z’n versvleesgamma en innovatieve charcuterie.

Slagerij Raemdonck

Al meer dan 60 jaar staat kwaliteit hoog in het vaandel op de hoeve “Van de Langendam” van de familie Raemdonck in Sleidinge. Hier worden runderen gekweekt met respect voor de traditie, maar met de efficiëntie van een modern bedrijf. De werkwijze mondt uit in vlees van hoge kwaliteit en dat proef je!

Hof van Ossel

Bij Hof van Ossel staat kwaliteit centraal. De runderen krijgen een excellente zorg en er werden jarenlang studies en onderzoeken gedaan alvorens het Wagyuvlees commercieel beschikbaar werd gesteld. Filip zijn motto luidt als volgt: "Als het dier het beste van zichzelf wil geven, dan geven wij uiteraard ook het beste." Filip leeft dan ook voor zijn runderen.

Butcher’s Store Antwerp City Brewery

De beenhouwerij wordt gedomineerd door old-school tegeltjes en enorme glaspartijen. Bij het binnenkomen kijk je recht op enorme vleespartijen in rijpingskasten. Achteraan zie je achter glas de beenhouwersgasten aan het werk in hun atelier. Het aanbod is in grote mate hetzelfde als dat van de vestiging in Hove: een enorm aanbod aan vlees, charcuterie van absoluut topniveau en kant-en-klare meeneemgerechten.

Slagerij Geerts

Lokaal en duurzaam werken wordt hier hoog in het vaandel gedragen. Zo komt al het vlees van leveranciers die met lokale boeren werken en hun vlees wordt optimaal gebruikt volgens het staart-tot-snuit-principe. Alle producten worden à la minute gesneden, vlees op maat voor elke klant en versheid gegarandeerd.

Ambachtelijke Slagerij Frederik

In de Leopold II Laan 233 in Oostduinkerke vind je ambachtelijke Slagerij Frederik. Deze zaak, die werd opgericht door Frederiks grootouders in 1956, volgt een ware familietraditie en is reeds aan zijn derde generatie toe. De verschillende producten en bereidingen worden steeds binnenshuis gemaakt met de wensen van de klant in het achterhoofd. Sinds 2021 is er in de Albert I Laan 76 in Oostduinkerke ook een foodshop met een afhaalpunt voor bestellingen en 4 automaten vol lekkers van Ambachtelijke Slagerij Frederik.

Beenhouwerij Hillewaere

Een echte Vlaamse beenhouwer in hart en nieren. Zijn troef? Alles is huisgemaakt. Van het groot assortiment aan vlees tot de traiteur producten zoals vitello tonnato of de vleessalade met eigen ham. Naast de traditionele vleeswaren blinkt slagerij Hillewaere uit met hun unieke producten die elders moeilijk te vinden zijn.

Den Eeuwigen Beenhouwer

Bij Den Eeuwigen Beenhouwer staat dierenwelzijn, duurzaamheid en ambacht centraal. Om in te zetten op duurzaamheid werken ze bijna uitsluitend met Oost-Vlaamse kwaliteitsproducten en wordt alles door hen zelf gedaan in het atelier van de beenhouwerij. Het vlees wordt er gedroogd, gerookt, gerijpt en uiteindelijk versneden. Dé specialiteit? De gekookte hammen die in de beenhouwerij op het been worden gekookt.

Keurslager Michielsen

Keurslager Michielsen is al meer dan veertig jaar een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Naast de uitgebreide afdeling charcuterie, salades en bereide gerechten, is Keurslager Michielsen gerenommeerd voor zijn ruim assortiment vers vlees van binnen- en buitenlandse origine. Bovendien worden voortaan meer dan honderd kaassoorten aangeboden.

Keurslagerij Kurt Joris

Een echte ambachtelijke beenhouwerij waarbij het topproduct centraal staat. Dat is keurslager Kurt Joris. Door zoveel mogelijk zelf te maken is er een totale controle op het eindresultaat. Bij Keurslager Kurt Joris geen massaproductie dus maar wel passie en vakmanschap. Dit vinden we zeker terug in het uitgebreide aanbod aan huisbereide charcuterie en salades.

Slagerij Bernaerts

Slagerij Bernaerts in Kalmthout is zo een van die adresjes waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Dit familiebedrijf wordt gerund door de derde generatie, Koen en Sara. De traditie slaat op de ambachtelijke aanpak: 99% van wat in de winkel te koop is, is door de slagers zelf van snuit tot staart bewerkt en behandeld.

Vandecruys Vleeswaren

Al meer dan 100 jaar heeft de slagerij oog voor de beste ingrediënten, versheid en kwaliteit in combinatie met traditioneel vakmanschap. De herkomst van het rundsvlees is gegarandeerd gecontroleerd. Bij Vandecruys kopen ze immers hele runderen aan, die in eigen huis verder versneden worden. Ook andere vleeswaren, charcuterie en salades worden in de eigen ateliers, waaronder een rokerij, bereid.

Slagerij Van de Weyer

Vers vlees en charcuterie zijn reeds 3 generaties dé huisspecialiteit bij Vleesambacht Van de Weyer. Het rund,- varken-, en kippenvlees komt niet van de veiling, maar reeds jaren van dezelfde landbouwers, bewust bezig met hun producten, aldus Peter Van de Weyer. Naast vers vlees is ook het forse charcuterieaanbod één van de troefkaarten van deze slagerij.

Slagerij-Traiteur Vandycke

U kunt bij ons nog steeds terecht voor vlees van de beste kwaliteit en een ruime keuze aan bereide gerechten en charcuterie. Voor handige meeneemgerechten en delicatessen kan u steeds terecht bij De Traiteur, zowel op de Lippenslaan 117 of Graaf d'Ursellaan 30. Tot snel! Team Vandycke

Klasseslager Vermeulen

Klasseslager Vermeulen staat voor 45 jaar ambacht, dit werd bekroond toen Filip Vermeulen verkozen werd tot beste beenhouwer van België 2018-2021 en ook met de prijs voor beste boerenham. De korte keten garandeert niet alleen puur natuurvlees van het hoogste niveau. Vlees van eigen streek zorgt er ook voor dat de prijs correct en de smaak van het hoogste niveau blijft.

Slagerij Vermeersch

Iedere dag kan je kiezen uit een volledig aanbod aan traiteur- en pastagerechten, zeven soorten verse soep, warme groenten, dagschotels en verschillende desserts. Je kan er zelfs je eigen dagschotel samenstellen. De laatste jaren valt Mark regelmatig in de prijzen met de in eigen huis gemaakte charcuterie.

Slagerij Ysebaert

Kwaliteit is een wederkerend concept bij slagerij Ysebaert. Alle producten worden aan de hoogste standaarden getoetst om goed genoeg bevonden te worden voor verkoop in de winkel. Charcuterie en vleesbereidingen worden op ambachtelijke wijze geproduceerd, zo is er steeds een sterke kwaliteitsgarantie. De zaak is verder gespecialiseerd in traditionele traiteurgerechten van de bovenste plank.

Butcher's Store Hove

Luc De Laet is het prototype van de ambachtelijke beenhouwer. De beenhouwer die het niet erg vindt als mensen wat mínder vlees zouden eten, zolang het maar béter vlees is. Butcher’s Store Hove is al vele jaren een begrip in de wijde omgeving van Antwerpen.

De lekkerste delicatessen Meer

Casa Dell'Anno

In de Koningslaan in Knokke baten Guy Bloes en Valerie Dell’anno al 15 jaar traiteurzaak Casa Dell’anno uit. Bij Casa Dell’anno kan je dagelijks terecht voor dagverse, authentiek Italiaanse specialiteiten. Er is keuze uit meer dan 30 gerechten en pasta’s en ook aan de vegetariërs is gedacht: voor ieder wat wils dus.

C-Food

Onze Noordzee herbergt een ongelofelijke schat aan fantastische vis en zeevruchten. C-food is een vishandel die met eerbied en respect voor de zee zijn producten verkoopt. Duurzaam werken is primordiaal, Sven is lid van “North Sea Chef”, er wordt dus rekening gehouden met de seizoenen en zoveel mogelijk met vis van onze kust gewerkt.

Den Silveren Harynck

Den Silveren Harynck steunt op twee generaties. Terwijl chef Luc Van Landeghem een vernieuwende Franse keuken brengt, ontvangen gastvrouw Els Vyt en zoon Sam je in het moderne restaurant. Met verse en seizoensgebonden producten gaat chef Luc op zoek naar het perfecte evenwicht tussen klassiek en experimenteel koken. Het resultaat: herkenbare smaken van de Franse keuken in een verrassend jasje.

Il Canniccio

Alberto staat voor een échte terroirgebonden Italiaanse keuken, wat betekent dat de groenten die er echt toe doen rechtstreeks vanuit De Laars worden geïmporteerd. Op zonnige dagen is het tevens aangenaam tafelen op het gezellige terras en ook aan de allerkleinsten besteedt men graag extra aandacht. Kortom, jong en oud worden hier telkens weer in de watten gelegd!

Slagerij Saerens

Andy Saerens is de vierde generatie van een familie slagers. Sinds 2016 werkt het team in een nieuw atelier met alle laatste snufjes. Zo goed als alles wat hier te koop is, wordt van A tot Z in eigen huis bereid. Slagerij Saerens staat vooral bekend om de kwaliteit van z’n versvleesgamma en innovatieve charcuterie.

Patisserie Emmanuel Verboven

De liefde voor het ambacht uit zich in een ruim, tot in de puntjes verzorgd, assortiment van patisserie, taarten, broden en koeken. Je vindt er zelfs aperitiefhapjes en desserts. Je vindt er artisanale producten in een authentieke winkelinrichting. Alleen al daarom is een bezoekje de moeite waard. Al zijn uiteraard vooral de mooie gebakjes de sterren van de winkel.

Bakkerij Arto

Dagelijks staat Arto voor kwaliteit in combinatie met originaliteit. Het gebruik van zuivere producten is daarbij het uitgangspunt. Bakkerij Arto is gekend voor een aantrekkelijke variëteit dagverse broden, traditioneel Frans stokbrood (met een bereidingsproces van maar liefst twaalf uur), boterkoeken en moderne, uitdagende taarten. Bovendien kan je er ook terecht voor zelfgemaakt roomijs en chocolade.

Slagerij Breughel

Slagerij-traiteur Breughel is een echte kwaliteitsslagerij met een heerlijk aanbod. Voor het varkensvlees kiest Bart resoluut voor Duroc D’Olives van Belgische bodem. Ook voor het rundvlees kiest Bart voor kwaliteit en werkt hij onder andere met Blonde d’Aquitaine. De charcuterie, het mooie traiteuraanbod, de salades … Alles wordt in huis gemaakt.

Vishandel - Traiteur Bulté

Vishandel - Traiteur Bulté biedt al drie generaties lang de lekkerste verse vissoorten en -bereidingen. Topkwaliteit is er de norm. Martine en Hans bedienen je met de glimlach en kiezen alleen kwaliteitsvolle producten van de beste leveranciers. Dagelijks wordt er verse vis aangeleverd die in het atelier verwerkt en bereid wordt met het oog op smaak, versheid en kwaliteit.

Brouwerij Stokhove

Brouwerij Stokhove heeft ondertussen een aardige brouwcapaciteit van 3200 hectoliter per jaar. Ze is echter nooit de band met haar roots verloren. Nog steeds wordt het bier geproduceerd volgens een artisanale werkwijze en smaakt de Waardamse nog even goed als in zijn begin. De mout, hop, tarwe en zelfs het water allen worden ze aan de hoogste kwaliteitscontroles onderworpen.

Cape Cod

De zaak staat garant voor goed verzorgde afhaalkeuken, met oog voor detail en smaak. Maar het assortiment gaat enorm breed, van klassiekers met een moderne twist tot kaas, charcuterie en allerhande delicatessen. Bereidingen zoals varkenshaasje in Tierentijnroom of piepkuiken in dragonsaus zijn erg in trek. Het signatuurgerecht bij uitstek is kreeft met kruidenboter en verse kruiden van het moment.

Centho Chocolates

Liefde voor het métier en passie voor het zwarte goud: dat is wat Geert en Els Decoster drijft. Het resultaat is dat elke praline afzonderlijk het product van vakmanschap is, gemaakt van authentieke chocolade uit die streken waar het ambacht van de cacaoteelt nog diepgeworteld is. Waar de aarde karakter geeft aan de boon.

Op zoek naar jouw culinaire droomjob?

ZOEK EEN JOB

Hippe bars Meer

Le Nord

Met het restaurant, de B&B en de bar biedt Bistro Le Nord in Roeselare een totaalconcept aan, kort en krachtig samengevat in de slogan cook – eat – love – sleep. De chef kookt in de Frans-Belgische traditie, met een moderne toets en zoveel mogelijk lokale producten – veel van de gebruikte kruiden komen trouwens uit eigen tuin.

La Terrasse du Zoute

Je bent pas écht in Knokke geweest wanneer je een bezoek hebt gebracht aan La Terrasse Du Zoute. Excellentie is de norm bij La Terrasse Du Zoute, zowel in het interieur als op je bord. Lokale producten van hoogstaande kwaliteit worden omgetoverd tot parels van gerechten waarin Thaise, Indiase en Italiaans toetsen terug te vinden zijn.

Haute Cookure

Haute Cookure zag het levenslicht in september 2003, toen een voormalig kleermakersatelier werd omgevormd tot een gastronomisch restaurant. Later verhuisde de zaak naar een oude dokterswoning waar er ook plaats was voor een wijnbar. En net zoals de naam van het restaurant bevat ook de naam van wijnbar een knipoog naar de geschiedenis van het pand.

Van der Valk Hotel Mechelen

Overnacht in een uniek pand met een historisch verhaal in de bruisende stad Mechelen. Laat je verrassen door zoveel stedelijke charme en gezelligheid. Ontdek Mechelen! Meetings & Events. Beste prijs. Gratis Wi-Fi. Unieke locatie.

In Choc Gent

Bij In Choc Gent is iedereen welkom voor een heerlijk ontbijt, lunch en Sweets. Onze lekkere koffies, verschillende soorten thee en diverse variaties chocolademelk zullen jou zeker bekoren. Vanaf 14.00 uur kan je genieten van vers gebakken wafels, pannenkoeken, eigen gebak, chocoladebereidingen. Of misschien kies jij voor één van de Crazy Freakshakes van In Choc !

Chagall Knokke

Chagall's pub in Knokke is een gezellige coctailbar waar je tot in de vroege uurtjes kunt genieten van een drankje onder vrienden of een glaasje champagne. Vlak bij het Casino van Knokke. Kom en geniet samen van de leuke sfeer.

Lebeau 19

In hartje Zoute bouwen wij het hotel van de familie Ide, met veel respect verder uit. Zowel de prachtige brasserie, bar en zalig zuidgericht terras zijn volledig vernieuwd. Ontbijt, lunch, apero, diner of pousse-café , zowel voor passage of hotelgasten.

Zoutestrand 19

Zoutestrand 19 is een mythische plek, gelegen in het hart van Knokke Zoute. Zin om een ​​moment, een dag van puur geluk door te brengen op ons weelderige strand, gevolgd door een waanzinnig aperitief...! Eén plaats, één adres..!

Mood Beach Knokke

"Even op het strand en alle zorgen van de week lijken mijlen ver weg..." Welkom op MOOD Beach Knokke. De voeten in het zand met zicht op zee, geen stress en de cocktailbar met frisse dranken binnen handbereik. Geniet van ons ruim aanbod verse cocktails, Gins, Sangria met vers fruit, frisse bier en wijnen in heerlijk gekoelde glazen.

La Sapinière

La Sapinière is een Knoks begrip voor aangenaam lunchen en dineren in een gezellige, sociale ambiance inclusief tuinterras. De keuken biedt een uitgebreide waaier aan van regionale gerechten tot culinaire hoogstandjes. Genieten van eten en ambiance! Aan het Oosthoekplein in het Zoute in Knokke-Heist ontvangt het dynamische team van La Sapinière u met plezier voor een gezellig en aangenaam Lunch/Diner.

Brasserie Biblo

Bruisende brasserie pal in het centrum van Kapellen.

Karma Beach

Onze beach bar in hartje Blankenberge is de plek om te genieten van een frisse cocktail in de zomerzon. Ga voor de unieke setting van ons gezellig loungeterras of kies voor het comfort van een ligbedje op het strand. Karma Beach brengt de coole vibes van een tropische strandbar naar Blankenberge. Wij verwelkomen u voor pure pleasure, tasting and fun!
HEY YOU
Benieuwd naar meer Club Ambiance?
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief